3 Şubat 2012 Cuma

Samsunspor:3 Fenerbahçe:1 Maç Özeti

Samsunspor:3 Fenerbahçe:1 Maç Özeti

Fener'i Gekas yıktı: 3-1



<

Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada, Samsun deplasmanından 3 puanla dönerek zirveyle puanını eşitlemek isteyen Fenerbahçe, bozguna uğradı. Samsunspor'un 3 golünü de Gekasy kaydetti.



Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Samsunspor Fenerbahçe'yi konuk etti. 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadeleyi Samsunspor, Gekas'ın attığı 3 golle kazandı. Fenerbahçe'nin tek golü ise Stoch'tan geldi.

Bu galibiyet, Teknik Direktör Mesut Bakkal'ın Samsunspor'un başındaki ilk zaferi oldu.

Lider Galatasaray'ın 2 puan bıraktığı haftada, zirveyle puanını eşitlemek isteyen Fenerbahçe, Samsun deplasmanına zafer parolasıyla çıktı. Maç başladığı gibi rakip kaleye yüklenmeye çalışan Sarı Lacivertliler, golü 5. dakikada Stoch'la buldu. Özer'in şık pasında topla buluşan Stoch, kaleciyi geçerek topu ağlara gönderdi: 0-1.

Fenerbahçe, golü bulduktan sonra etkili bir oyun sergileyemedi. 41. dakikada Serdar Kesimal, Samsunspor'un yeni golcüsü Gekas'ı ceza sahası içinde düşürdü. Hakem Kamil Abitoğlu, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı, 42. dakikada Gekas gole çevirdi: 1-1.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

Samsunspor, ikinci yarıya çok hızlı başladı. Öne geçmek için Fenerbahçe kalesine yüklenen Kırmızı-Beyazlılar, aradığı golü 71. dakikada buldu. Gekas, defansın hatasını değerlendirdi ve skor 2-1 oldu. Bu golden sonra Fenerbahçe bir türlü aradığı pozisyonları bulamadı ve 76. dakikada Gekas tekrar sahne alarak maçın skorunu belirledi.

MAÇIN ARDINDAN

Samsunspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Samsun'a gelirken spor çevremdeki arkadaşlarım, 'Neden gidiyorsun, düştü bu takım' dediler. Ama inanılmaz bir başkanımız var. Spor camiasının içinde olması gereken bir insan. İki aylığına gelmiştim. Dile getirmek istemiyorum ama, düşse bile devam etmek istediğimi söyledim. Oyuncularımıza cesaretli oynamalarını söyledim. Çok çalışma imkanımız olmadı, ama sadece konuştuk. 4-5 saat konuştuk. Sadece gerçek kimliklerini ortaya çıkarmalarını istedik. Yapabileceklerini biliyorduk. Bu da sahaya yansıdı. 1-0 dan sonra oyunun 3-1'e gelmesi önemli. 1-0'dan sonra kazanmamız önemli bir olay. 10 maçımız kaldı. Zor ama imkansız değil. Bu iyi bir başlangıç. Pozisyon vermedik. Takım savunmasını iyi yaptık."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, Samsunspor'u kutladığını ifade ederek, "Demoralize bir rakip önünde, sıkıntılı bir rakip önünde başlanabilecek en iyi bir durumla karşılaşmaya başladık. Maça golle başladık. Samsunspor istekli başladığını göstermişti. İlk atağımızda golü bulduk. Bu bizim için avantajdı. İlerleyen dakikalarda golü izleyen yarım saatlik periyotta farkı artıracak çalışkanlığı yarattık, ama bunu beceremedik. Devrenin sonuna doğru Samsunspor baskısı, oyun gücü ve sertliği ile beraberliği yakaladı. Kalemize daha çok gelmeye başladılar. Devre arasına girerken cebemizdeki üç puan yere düştü. Devre sonunda bozulan ritmimizi bulamadık. 2-1'den oyunu çevrebilecek çabamız ve gücümüz de olmadı. Aksine Samsunspor kontrataklarda daha verimli oldu" şeklinde konuştu.
Golü bulduktan sonra geriye çekilmelerinin kendi tercihleri olmadığını söyleyen Aykut Kocaman, "Birincisi bu tip durumlarda takımlar arasındaki en önemli şey güç farkıdır. Golü atan takım bunu korumasını becerebilen bir takımsa oyunu sürdürür. Bizim yapamadığımız kontrollü oyundan çok, ikinci golü bulabilecek organizasyonları yaratamamaktı" dedi.

Alex'le başlamamasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Aykut Kocaman, "Ligin ikinci yarısı 4 Ocak'ta başladı. 3 gün sonra Beşiktaş maçı oynayacağız. Bir ayda 8 lig, bir kupa karşılaşması oynadık. Bütün takımlar için yoğun geçen bir maç trafiği bu. Bu dinlendirmeyi pek çoğu için yapabilesem keşke. Alex son derece yıpranan oyunculardan biriydi. Beşiktaş maçı için dinlendirdik. Bu sene ekstra bir lig oynanıyor. En önemli etken de 34 maçtan sonra yukarıdaki 4 takımın şampiyonluk serisi oynayacak olması. O döneme en diri girecek olan, bir nebze de olsa avantaj sağlayacak gibi" dedi.

Sow'un bu akşam geleceğini ve yarın idmana çıkacağını söyleyen Kocaman, Senegalli oyuncunun büyük ihtimalle Beşiktaş maçında oynayacağını dile getirdi.

Kaleci Volkan Demirel de şöyle konuştu:

"Aslında söylenecek bir şey yok. Güldüğüme bakmayın. Sinirden gülüyorum. Puan kaybetmemiz gerekiyordu. Galatasaray'ın puan kaybetmesiyle liderliğe ortak olacağımız bir maçtı. Şampiyon olabilmemiz için daha iyi mücadele etmeli ve oynamalıyız. Samsunspor bizden daha iyiydi. Golü de erken bulduk ama gelen bir penaltıyla beraberliği buldular. Penaltı doğru bir karardı. İkinci yarıda Samsunspor baskılı oynadı. Aslında bizim baskılı oynamamız gerekiyordu. Samsunspor'u tebrik ediyorum. Eğer şampiyonluğu istiyorsak, daha iyi oynamalı, daha iyi mücadele etmeli, daha iyi konsantre olmalıyız."

Yobo, her zamanki gibi maça iyi başladıklarını ve golü de bulduklarını vurgulayarak, "Sonra beraberlik golüne engel olamadık. İkinci yarı çok iyi başladılar. Beklemediğimiz kadar iyilerdi. Aslında ilk yarıda bir kaç pozisyonumuz vardı. Maçı iyi skora getirebilecek pozisyonlardı. Ama maalesef değerlendiremedik. Şu durum devam ediyor, ilk yarıları iyi oynuyoruz golü de buluyoruz. Sonra pozisyon hataları veriyoruz. Maalesef bu ilk kez olmuyor. Kendi aramızda çözebileceğimiz bir problem. Bunlardan ders çıkarmalıyız" diye konuştu.

STAT: 19 Mayıs

HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu (7), Baki Tuncay Akkın (7, Selçuk Kaya (7)

SAMSUNSPOR: 1 Ertuğrul (7), 13 Kemal (6), 84 Kelhar (7), 22 Adem (6), 28 Yenal (6), 5 Fink (6), 14 Murat Ceylan (5), 37 (Dk.58 Hakan 5), 19 Murat Yıldırım (6), 25 Uğur Boral (5), 87 (Dk.58 Serdar Özkan (6), 12 Ekingho (7), 32 Gekas (8), 17 (Dk.88 Anıl )

YEDEKLER: 16 Atilla, 3 Bahia, 24 Akaki, 99 Aykut

FENERBAHÇE: 1 Volkan (5), 67 Orhan (5), 6 Yobo (6), 53 Serdar (5), 3 Ziegler (5), 20 Özer (5), 10 (Dk.61 Alex 4), 38 Mehmet Topuz (5), 16 Cristian Baroni (6), 9 Stoch (7), 88 Caner (6), 15 Bienvenu (5), 23 (Dk.72 Semih 4)

YEDEKLER: 85 Serkan, 4 Bekir, 14 Gökay, 60 Özgür Çek, 62 Selçuk Şahin

GOLLER: Dk.41(p), 71 ve 75 Gekas (Samsunspor) - Dk.6 Stoch (Fenerbahçe)

SARI KART: Dk.7 Murat Ceylan, Dk.28 Yenal, Dk.84 Serdar Özkan (Samsunspor) - Dk.31 Özer, Dk. 76 Cristian Baroni, Dk.90+2 Alex (Fenerbahçe)

Samsunspor Fenerbahçe,Samsunspor Fenerbahçe özet,Samsunspor Fenerbahçe özet görüntüleri,Samsunspor Fenerbahçe özetini ile,Samsunspor Fenerbahçe geniş özeti,Samsunspor Fenerbahçe ful izle,Samsunspor Fenerbahçe ful özetini izle

Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu


Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, Dolmabahçe'de Mersin İdmanyurdu'nu ağırlıyor. Karşılaşmayı 20:30'dan itibaren fanatik.com.tr'den canlı olarak takip edebilirsiniz.

<

Zayıf rakibi karşısına cezası sebebiyle kadınlar ve çocukların önünde çıkan Beşiktaş'ın tek hedefi rakiplerinin puan kaybettiği haftada mutlak galibiyetti. Taraftarın müthiş desteğini aralıksız şekilde arkasına alan Siyah Beyazlılar, ilk yarıda çok etkili olamadı. Aradığı golü bir türlü bulamayan Beşiktaş, 44. dakikada ise şok bir gol yedi. İkinci devre oynadığı 6 maçı da kaybeden Mersin ekibi, Erdal'ın golüyle öne geçti ve ilk yarıyı da bu golle önde kapattı.

İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi mutlak galibiyet hedefiyle çıkan Beşiktaş, rakip kalede pozisyon bulmakta güçlük çekmeye devam etti. Bir türlü rakip kalede net pozisyonlar bulamayan Siyah Beyazlılar, kalesinde ise ikinci gol tehlikesini bir kaç pozisyonda yaşadı. 85. dakikada ise Quaresma'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan ev sahibi, sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

BİR EDU KLASİĞİ
Beşiktaş ilk önemli pozisyonunu Edu ile buldu. 6. dakikada ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Edu, meşin yuvarlağı etkisiz bir vuruşla auta attı.

BUENO ETKİSİZ VURDU
Mersin İdman Yurdu, golcüsü Bueno ile gole yaklaştı. 32. dakikada Moritz'in sağdan ortasında, hata yapan İbrahim Toraman'dan seken topu önünde bulan Bueno, boş pozisyonda kötü vurunca meşin yuvarlak auta gitti.

PENALTI İTİRAZLARI
Maçta 36. dakikada tartışmalı bir pozisyona sahne oldu. Necip'in ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Simao, Boum ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Beşiktaşlılar bu pozisyonda penaltı beklerken, hakem Kuddusi Müftüoğlu ''devam'' kararı verdi.

BEŞİKTAŞ'A ŞOK: 0-1
Öne geçme adına Mersi kalesine yüklenen beşiktaş, kalesinde golü gördü. 44. dakikada Bueno'nun sağdan pasında ceza alanı içinde sol tarafta buluşan Tisdell, topu bekletmeden Erdal Kılıçarslan'ın önüne bıraktı. Bu oyuncu savunmanın müdahalesine rağmen topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi ve maçın ilk yarısını Mersin İdmanyurdu, 1-0 önde tamamladı.

TATSIZ TUTSUZ İKİNCİ YARI
Mersin ekibi öne geçmenin verdiği avantajla kendi sahasından çıkmazken, Beşiktaş ise bir türlü Mersin duvarını aşamıyor. Rakip kalede net pozisyonlar bulamayan Beşiktaş, önce beraberlik, sonra da galibiyet için çabalarını sürdürüyor.

SAVUNMADAN KRİTİK MÜDAHALE
Beraberlik golü için rakip kaleye yüklenen Beşiktaş, ikinci golü yemekten Eegemn'in kritik hamlesi ile kurtuldu. 78. dakikada Beto ceza alanında Egemen'in haatsında topu önünde buldu. Şutunu yaptı ama ayak koyan isim yine Egemen oldu.

BU KEZ DE CENK BAŞARILI
Mersin ikinci gole bir kez daha yaklaştı ancak kaleci Cenk gole izin vermedi. 80. dakikada Nurullah ceza alanı dışından sert bir şut gönderdi. cenk son anda kornere çeldi topu.

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ!
Beşiktaş'ın uzun sakatlıktan çıkan yıldızı Quaresma, kırmızı kart görerek bir şok daha yaşattı takımına. 84. dakikada kaptırdığı topun ardından rakibine arkadan yaptığı müdahale sonucunda Quaresma direkt kırmızı kart gördü.

Maçın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca sahadan 3 puanla ayrılan taraf Mersin ekibi oldu. Beşiktaş bu mağlubiyetle 45 puanda kalarak lider Galatasaray'ın 6 puan gerisine düştü.

Stat: İnönü
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Serkan Gençerler, Mustafa Sönmez
Beşiktaş: Cenk 5, Hilbert 3(Dk.24 Tanju 5), Egemen Korkmaz 4, İbrahim Toraman 4, İsmail Köybaşı 4(Dk. 34 Ekrem 5), Veli 4, Ernst 5, Necip Uysal 6, Edu 4 (Dk. 54 Quaresma 3), Simao 4, Hugo Almeida 4
Mersin İdman Yurdu: Sehiç 6, Erhan Güven 7, Çağdaş 6, Boum 6, Mustafa Keçeli 7, Zurita 7, Barış Ataş 7, Tisdell 7 (Dk. 46 Hakan 6), Moritz 5(Dk. 62 Beto 5), Petrolli Bueno 7, Erdal 7 (Dk. 72 Nurullah 4)
Gol: Dk. 44 Erdal (Mersin İdman Yurdu)
Kırmızı Kart: Dk. 84 Quaresma (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 33 Egemen, Dk. 87 İbrahim (Beşiktaş), Dk. 66 Petrolli, Dk. 87 Çağdaş (Mersin İdman Yurdu)

SADECE KADINLAR VE ÇOCUKLAR
Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu arasında Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan Spor Toto Süper Lig maçını, sadece kadınlar ve çocuklar izleyebildi.

Siyah-beyazlı kulübe Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen seyircisiz oynama cezası nedeniyle, karşılaşmayı kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar tribünlerden takip edebildi.

Kapalı tribüne alınan kadın ve çocuklar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Kadın ve çocuk taraftarlar, sürekli tezahüratlar yaparak takımlarına moral verirken, karşılaşmayı 3 bin civarında taraftar izledi.

Günlerdir İstanbul'u etkisi altına alan soğuk havaya rağmen Fiyapı İnönü Stadı'na gelen kadın ve çocuk taraftarlara çorba, çay ve salep ikramı yapılırken, ayrıca kulübün lisanslı ürünlerinden atkı ve bere hediye edildi.

Bu arada tribündeki kadın ve çocuk taraftarlar, ''Beleştepe'' diye adlandırılan stat dışında, sahanın bir bölümünü gören bölümden maçı izleyenlerle karşılıklı tezahürat yaptı.

PANKARTLI TEPKİ
Küfürlü ve kötü tezahürat nedeniyle seyircisiz oynama cezası alan Beşiktaş'ta, Fiyapı İnönü Stadı tribünleri küfür karşıtı pankartlarla donatıldı.

''Küfür etme, evden seyretme'', ''Bu tribünler küfürsüz inler'', ''Küfürlere karşıdır Beşiktaş Çarşı'', ''Küfür etmeye değil, maç izlemeye İnönü'ye'', ''Küfüre karşıyız, Beşiktaşlıyız'' yazılı pankartlar dikkati çekti.

HILBERT 5 MAÇ SONRA
Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Alman futbolcu Roberto Hilbert, ligde 5 maç sonra formasına kavuştu.
Mersin İdmanyurdu maçına ilk 11'de çıkan Hilbert, en son 18. haftadaki Eskişehirspor maçında forma giymişti.

Hilbert'in takıma girmesiyle, savunmanın sağında görev yapan Ekrem Dağ da yedek kulübesine çekildi.

ALMEIDA VE VELİ DÖNDÜ
Sarı kart cezaları nedeniyle son oynanan Kayserispor maçında forma giyemeyen Hugo Almeida ile Veli Kavlak, Mersin İdmanyurdu maçında takımlarına döndü.

Mersin İdmanyurdu karşısında Almeida forvette, Veli ise orta sahada görev yaptı.

QUARESMA YEDEK
Uzun süren sakatlığının ardından Kayserispor maçında ilk 11'de forma giyen Ricardo Quaresma, Mersin İdmanyurdu karşısında yedek soyundu.

Carvalhal, Quaresma'yı ilk 11'de oynatmazken, Portekizli futbolcunun yanı sıra genç kaleci Umut Kaya, Mustafa Pektemek, Ekrem Dağ, Filip Holosko, Sidnei ve Tanju Kayhan yedek kulübesindeki diğer futbolcular oldu.

Bu arada hafif bir sakatlığı bulunan Rüştü Reçber, riske edilmeyerek kadroya alınmadı.

FERNANDES VE SIVOK YOK
Kırmızı kart cezalısı Manuel Fernandes ile sarı kart cezalsı Tomas Sivok, Mersin İdmanyurdu karşısında forma giyemedi.

Kayserispor maçında 4. sarı kartını gören Sivok ile kırmızı kart gören Fernandes kadroya dahil edilmedi.
Sivok'un yerine savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman, Fernandes'in yerine de orta alanda cezası biten Veli oynadı.

29 YIL SONRA İLK KEZ
Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu, Süper Lig tarihinde tam 29 yıl sonra Fiyapı İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi.

İki takım en son 1982-83 sezonunda İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelmiş ve Beşiktaş sahadan 3-0 galip ayrılmıştı.

BARIŞ ATAŞ 11'DE
Mersin İdmanyurdu'nda, Trabzonspor'dan kiralık olarak transfer edilen Barış Ataş, Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Konuk ekipte sakatlığı süren Mert Nobre, Delev, İbrahim Kaş, Ferdi ve Erman ile cezalı olan Nduka Beşiktaş'a karşı forma giyemedi.

Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu,Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu maç özeti,Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu özet,Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu ful özet,Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu geniş özeti

Blog Arşivi